Le Geste

VOORSTELLEN

Ik ben Petra Dooijeweerd en sinds 2005 werk ik in het voortgezet onderwijs als tweedegraads docent Frans.

Naast de reguliere methode die op school voor het vak Frans wordt gebruikt, maak ik vaak gebruik van de methode AIM: Accelerative Integrated Method.
Deze methode met behulp van gebaren, zorgt voor het sneller leren toepassen en begrijpen van een moderne vreemde taal. Binnen deze methode worden alle elementen voor het aanleren van een taal geïntegreerd: grammatica, woordenschat, spreken, lezen, schrijven enz. De gebaren die hierbij worden gebruikt zijn een middel bij het leren van de Franse taal.

Behalve groeps- en privélessen geef ik bijles aan leerlingen in het voortgezet onderwijs en ook examentraining.

Tijdens de bijlessen bekijk ik wat het leerprobleem van de leerling is: gebrek aan woordenschat, begrip van de grammatica, de manier van leren of anders. Met behulp van diverse opdrachten, spelletjes en uitleg zorg ik er, samen met de leerling, voor dat het niveau voor het vak Frans omhoog gaat.

Tevens is het mogelijk om telefonisch/via skype snelle hulp te bieden.

Naast Frans geef ik ook les in de Nederlandse taal. Ik ben gecertificeerd NT2-docent en werk als zelfstandige bij onder andere het ROC-Flevoland en het Dutch Language Centre-Amsterdam. Daar geef ik les aan nieuwkomers in Nederland en aan mensen die al langer in Nederland wonen en hun kennis van de Nederlandse taal willen vergroten (oudkomers).